Ruilbeurs

75e BAV Bier- en Verzamelaarsdag: zaterdag 22 april 2023 in Oss


Op zaterdag 22 april 2023 houden we onze 75e ruilbeurs in Sportcentrum

Rusheuvel te Oss. Onze vereniging viert dit jaar het 40-jarig jubileum, dus

normaal gesproken zouden we dit jaar al aan onze 80e ruilbeurs toe zijn,

maar vanwege de corona-crisis zijn er in 2020 en 2021 geen beurzen

georganiseerd, vandaar dat het nu pas de 75e beurs is.


Locatie:

Sportcentrum Rusheuvel

Rusheuvelstraat 5

5346 JH Oss


Dit sportcentrum beschikt over o.a. een mooie ruime zaal, voorzien van goede verlichting, een grote parkeerplaats, een prima catering en is daarbij ook nog goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Kortom, een zaal die voldoet aan al onze eisen. 


Omdat we geen beurscoördinator hebben is het voor het bestuur haast onmogelijk om op zoek te gaan naar andere geschikte locaties die aan al onze wensen en eisen voldoen en ook nog betaalbaar zijn, want de organisatie van de beurzen doen de bestuursleden nu naast de taken die ze al hebben. Dus ook daarom deze keer weer in onze vertrouwde hal in Oss. 


Routebeschrijving


Met de auto:

Op de website van Sportcentrum Rusheuvel kun je een routebeschrijving

vanuit alle richtingen invullen. Rondom Sportcentrum Rusheuvel is er een

ruime parkeergelegenheid.


Met het openbaar vervoer:

Vanaf NS station Oss is de streektaxi de beste en voordeligste reismanier

naar Sportcentrum Rusheuvel.


Programma

10.30 uur: Zaal open alleen voor tafelhouders

11.00 uur: Aanvang van de 75e Internationale BAV Bier- en Verzamelaarsdag

11.30 uur: Officiële opening van de ruilbeurs

13.00 uur: Veiling van allerlei brouwerijartikelen

16.00 uur: Rond deze tijd einde van de ruilbeurs

 

Entree

Als BAV-lid heb je gratis toegang tot de BAV Bier- en Verzamelaarsdag, als je je BAV-lidmaatschapspas 2023 bij je hebt. De pas is te vinden in BAV-Journaal 2023-1. Leden van bevriende buitenlandse verenigingen hebben ook op vertoon van hun lidmaatschapspas gratis toegang. Niet-leden (dus ook vrienden en familie die helpen) en leden zonder lidmaatschapspas betalen € 2,50 entree. Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen entree te betalen.

 

Tafelhouders en tafelreservering

Leden kunnen een tafel huren voor € 5,00 en eventueel één extra tafel voor nogmaals € 5,00 om daarop hun verzamelartikelen uit te stallen en te ruilen. Ditzelfde geldt voor leden van bevriende buitenlandse verenigingen. De tafelhuur moet bij entree van de zaal worden voldaan of kan van te voren overgemaakt worden op de rekening van de BAV. Wil je met een aantal verzamelaars bij elkaar zitten, geef dat dan duidelijk aan bij je tafelreservering. Er zal zoveel mogelijk rekening mee gehouden worden. Het is alleen mogelijk om persoonlijk een tafel te reserveren.

 

Om de tafelhouders de gelegenheid te geven hun ruil- en verzamelartikelen uit te stallen, zal de zaal alléén voor tafelhouders om 10.30 uur open gaan. Het is de bedoeling dat de tijd tot 11.00 uur wordt gebruikt voor het inrichten van de tafels en niet om te ruilen. Dus alleen als je tafelhouder bent, kun je om 10.30 uur naar binnen. Je dient dan meteen het tafelgeld te betalen. Hierna krijg je een stempel die je in de gelegenheid stelt om de ruilwaar uit de auto te halen. Om 11.00 uur mogen de overige leden en bezoekers naar binnen die geen tafel hebben gereserveerd. Wij verwachten naast de vele Nederlandse verzamelaars ook weer een aantal buitenlandse verzamelaars. 


Veiling

Als je artikelen voor de veiling wenst in te brengen, dan kun je dat ook aan ons laten weten door een e-mail te sturen aan ruilbeurs@bav.nl. Indien mogelijk graag met een afbeelding of foto erbij. We zullen deze dan hier op onze website plaatsen. Niet afgehaalde artikelen na de veiling worden eigendom van de vereniging.

 

BAV-Veiling reglement

  1. De te veilen artikelen moeten bij voorkeur voor de beurs worden aangemeld, zodat ze van te voren op onze website aangekondigd kunnen worden (met eventueel een foto). De artikelen moeten op zaterdag voor 11.30 uur worden ingeleverd bij de veilingkraam.
  2. Bij het inleveren zal de veilbaarheid van het artikel worden beoordeeld. Het bestuur behoudt zich het recht voor artikelen te weigeren, om zo de veiling voor iedereen interessant te houden.
  3. De minimale vraagprijs is € 1,00. Vervolgens gaat de vraagprijs met € 0,50 omhoog, vanaf € 10,00 gaat het met € 1 omhoog, vanaf € 20,00 gaat het met € 2 omhoog en vanaf € 50,00 gaat het met € 5 omhoog.
  4. De veilingmeester sluit het bieden af met “eenmaal andermaal”. Een eenmaal afgesloten veiling kan niet meer worden heropend. Na het afsluiten moet de koper direct contant afrekenen.
  5. De opbrengst van de veiling, kan na afloop van de veiling bij de penningmeester worden opgehaald, met inhouding van 10% (met een maximum van € 10,00). Niet geveilde kavels kunnen na afloop van de veiling kosteloos worden afgehaald bij de veilingstand.
  6. Niet afgehaalde artikelen na de veiling worden eigendom van de vereniging.
  7. In zaken waarin dit veilingreglement niet voorziet, beslist het bestuur van BAV.

 

Oproep beurscoördinator en vrijwilligers

Het BAV-bestuur zoekt een beurscoördinator die de ruilbeurzen wil organiseren of het bestuur daarbij wil ondersteunen. Ook zijn wij op zoek naar leden (of meekomende familieleden/vrienden) die tijdens onze beurzen af en toe een uurtje willen helpen. Het gaat hierbij niet om sjouwen en tillen, maar om lichte werkzaamheden tijdens de beursuren. Ben je geïnteresseerd, laat het ons weten via ruilbeurs@bav.nl.

 

Tot slot

Voor vragen kun je contact opnemen via het e-mailadres ruilbeurs@bav.nl. Tot in Oss!