Excursies

BAV-Excursies


In het kader van ons 40-jarig jubileum dit jaar organiseren wij elke maand in een andere provincie een excursie naar een brouwerij. Hieronder zie je welke excursies dat zijn. Deze excursies zijn voor BAV-leden, maar zij kunnen wel een introducé meenemen. Door het invullen van het formulier, kan je je aanmelden voor een excursie. Voor meer informatie over een bepaalde excursie kan je contact opnemen met excursie-organisator Hans Brits via excursies@bav.nl.


Zaterdag 19 augustus 2023: BAV-excursie in Groningen

BAV-excursie naar Brouwerij Martinus in Groningen. Meer informatie onder het aanmeldformulier.


Zaterdag 9 september 2023: BAV-excursie in Zuid-Holland

BAV-excursie naar Stadshaven Brouwerij in Rotterdam. Meer informatie onder het aanmeldformulier.


Zaterdag 14 oktober 2023: BAV-excursie in Drenthe

BAV-excursie naar microbrouwerij De Gulzige Gans in Coevorden. Geen inschrijving meer mogelijk: maximaal aantal deelnemers bereikt.


Zaterdag 18 november 2023: BAV-excursie in Noord-Brabant

BAV-excursie naar Trappistenbrouwerij de Kievit in Zundert. Geen inschrijving meer mogelijk: maximaal aantal deelnemers bereikt.


Zaterdag 9 december 2023: BAV-excursie in Limburg

BAV-excursie naar de Weerter Stadsbrouwerij in Weert. Meer informatie onder het aanmeldformulier.


---


19-08-2023: Brouwerij Martinus in Groningen (Groningen)
09-09-2023: Stadshaven Brouwerij in Rotterdam (Zuid-Holland)
09-12-2023: Weerter Stadsbrouwerij (Limburg)
 
 
 
 
 
 
 
 


Uitgebreide beschrijving van het programma:Zaterdag 19 augustus 2023: BAV-Excursie naar Brouwerij Martinus

Nummer acht gaat naar Groningen. In het centrum van deze stad aan de Kostersgang 32-34 is Brouwerij Martinus gevestigd.

De datum voor deze excursie is 19 augustus en de starttijd is 13.00 uur. De kosten zijn 15,00 euro voor de rondleiding met 3 proefglaasjes.
Let op: de brouwerij is gevestigd op de begane grond, het restaurant op de 1e verdieping en het proeflokaal op de 2e verdieping. Er is geen lift. Naar de 1e verdieping is het 2 trappen van 8 treden, naar de 2e verdieping is het een trap van 3 en een van 12 treden. Boven is een dakterras. Op beide etages kan geborreld worden. Een setje etiketten voor de verzamelaars wordt beschikbaar gesteld.


Zaterdag 9 september 2023: BAV-Excursie naar Stadshaven Brouwerij

Op zaterdag 9 september 2023 is onze 9e excursie en wel naar de Stadshaven brouwerij in Rotterdam. Deze is gelegen aan de Galileistraat 24. Aanvangstijdstip is 13.45 uur. Voor een proeverij met rondleiding (in het Nederlands) moeten we 18 euro per persoon betalen. Er is een shop aanwezig voor merchandise.


Zaterdag 14 oktober 2023: BAV-Excursie naar microbrouwerij De Gulzige Gans

De excursie voor de provincie Drenthe gaat op zaterdag 14 oktober 2023 naar microbrouwerij De Gulzige Gans in Coevorden. De Gulzige Gans ligt op ca. 3 minuten lopen vanaf het station Coevorden. Aanvangstijdstip is 14.00 uur. Normaal worden er geen rondleidingen gegeven door Bert en Monique Calkhoven, maar speciaal voor ons maken ze graag een uitzondering. Wij zijn hier natuurlijk erg blij mee en dankbaar voor. Voor een proeverij van 4 biertjes met een bitterplankje wordt een bijdrage gevraagd van 15 euro per persoon. Voor deze excursie is geen inschrijving meer mogelijk, want aan deze excursie kunnen maximaal 10 personen deelnemen en dat aantal is al bereikt. 

Zaterdag 18 november 2023: BAV-Excursie naar Trappistenbrouwerij De Kievit

Op zaterdag 18 november 2023 krijgen wij de unieke mogelijkheid om naar de Trappistenbrouwerij de Kievit in Zundert te gaan. De kosten zijn 21,50 euro per persoon. Aanvang is 13.30 uur en het duurt tot 17.00 uur. In het programma zit een flinke wandeling, dus trek stevige wandelschoenen aan. Voor deze excursie is geen inschrijving meer mogelijk, want aan deze excursie kunnen maximaal 25 personen deelnemen en dat aantal is al bereikt. Er is ook al een reservelijst. 


Zaterdag 9 december 2023: BAV-Excursie naar de Weerter Stadsbrouwerij

Zaterdag 9 december om 14.00 uur staat een rondleiding met proeverij gepland bij de Weerter Stadsbrouwerij. De kosten bedragen 17,50 euro per persoon. De brouwerij is gelegen aan de Parallelweg in Weert, op 2 minuten van het station.
--- Excursies 2023: archief ---


Eerste BAV-excursie naar Stadsbrouwerij de Kemphaan

Wij trapten de excursie-tour door Nederland af in Flevoland. Op zaterdag 21 januari 2023 had excursie-organisator Hans Brits een excursie gepland naar Stadsbrouwerij de Kemphaan in Almere. Wij kregen een rondleiding door de brouwerij met een proeverij van verschillende bieren en bittergarnituur.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-01.


Tweede BAV-Excursie naar Grolsch

De tweede excursie die op het programma stond was in Overijssel. Wij hebben de Grolsch Brouwerij Tour bij Grolsch in Enschede gevolgd op woensdag 22 februari 2023.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-02.


Derde BAV-Excursie naar Stadsbrouwerij de Drie Ringen

De derde excursie van Hans Brits werd gehouden in de provincie Utrecht op 18 maart 2023 en was aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering die dezelfde dag om 11.00 uur begon bij Stadsbrouwerij de Drie Ringen in Amersfoort.

Na de Algemene Ledenvergadering kregen we een rondleiding door Brouwerij De Drie Ringen met een bierproeverij: een leuk palet van drie eigen gebrouwen bieren, met kaas en worst geserveerd.

Meer over de ALV en deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-02.


Vierde BAV-Excursie naar Stadsbrouwerij Wageningen

De vierde jubileum-excursie heeft plaatsgevonden op zaterdag 15 april 2023 in Wageningen bij Stadsbrouwerij Wageningen om 14.00 uur. De brouwerij is gevestigd aan de Kloostersteeg 5 in Wageningen. Wij kregen een rondleiding in de brouwerij en een proeverij van 4 verschillende bieren.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-03.


Vijfde BAV-Excursie naar Brouwerij Hoop

Excursie nummer vijf ging naar Brouwerij Hoop in Zaandijk op vrijdag 19 mei 2023.. Wij kregen naast een rondleiding door de brouwerij ook een proeverij van 4 verschillende bieren. Na de rondleiding en proeverij werd er nog gezellig nageborreld in het proeflokaal. Voor de verzamelaars stelde men ook hier weer een etikettenset beschikbaar. In de shop waren overige merchandise artikelen te koop.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-04.


Zesde BAV-Excursie naar Het Brouwdok

De zesde excursie ging naar Friesland, waar wij te gast waren bij Havenbrouwerij Het Brouwdok in Harlingen op zaterdag 17 juni 2023. De excursie omvatte een rondleiding inclusief een proeverij van 3 bieren. Er werd een etikettenset beschikbaar gesteld.

Meer over deze excursie kan je lezen in BAV-Journaal 2023-04.


Zesde BAV-Excursie naar Het Gansje

Excursie nummer zeven ging op 15 juli 2023 richting Zeeland, naar brouwerij Het Gansje in Goes. Dit is een kleine brouwerij met een oergezellig proeflokaal, goed voor een proeverij van 6 biertjes.