bavOnline

Dé vereniging voor bier- en verzamelliefhebbers!

Eembier
Elburg
Eembier

BAV-excursie naar Brouwerij Eembier in Elburg

 

Dinsdag 18 september 2018 om 14.00 uur zijn wij te gast bij de spiksplinternieuwe Eembrouwerij van Ruud van Moorst in Elburg.

 

Waar gaan we naartoe?

De droom om een eigen brouwerij te starten is werkelijkheid geworden nadat Ruud al in 2006 begonnen is met het brouwen van “eerlijke” bieren bij collega brouwerijen in Nederland en België. In het prachtige Elburg net buiten het centrum tussen de haven en de vestingpoort is de nieuwe brouwerij gevestigd (Havenstraat 5b) in een voormalige palingrokerij. De installatie is gekocht in Slowakije. Er zullen jaarlijks zo’n 100 brouwsels van 2000 liter per keer gebrouwen gaan worden.

 

Waar kennen we Ruud van Moorst van?

Ruud is voor de BAV een bekend gezicht en is met grote regelmaat met een kraam vertegenwoordigd op onze BAV-ruilbeurzen.

 

Wat kost het?

De kosten voor de rondleiding zullen EUR 13,50 bedragen, te voldoen bij aankomst. Hierin is inbegrepen een proeverij van diverse bieren. Daarnaast zal Ruud voor de aanwezige verzamelaars een setje etiketten en viltjes beschikbaar stellen. Wij hebben speciaal gekozen voor een dinsdag omdat er op die dag gebrouwen wordt en Ruud zelf zijn verhaal kan vertellen aan de leden van de BAV.

 

Hoe meld ik mij aan?

Deze excursie is voor BAV-leden, maar zij kunnen wel een introducé meenemen.

Wil je deelnemen aan deze excursie, meld je dan aan via het aanmeldformulier.

 

We hopen op een grote opkomst!