BAV-excursie naar Zeche Jacobi in Oberhausen en König Brauerei in Duisburg


Voor woensdag 13 november 2019 staat een dagexcursie gepland naar Duitsland.


Waar gaan we naartoe?

Wij bezoeken ’s morgens Brauhaus Zeche Jacobi in Oberhausen. Dit Brauhaus is gevestigd in het Centro, het grote en bekende overdekte winkelcentrum. Wij krijgen hier een korte rondleiding door de brouwerij van ongeveer 30 minuten. Wij moeten ons hier splitsen in twee groepen omdat de groep uit maximaal 20 personen kan bestaan. Bij de rondleiding is een biertje inbegrepen. Op vrijwillige basis kan in dit Brauhaus ook een lunch gebruikt worden.  


’s Middags om 14.00 uur zijn wij te gast bij König Brauerei in Duisburg. Hier worden wij verwelkomd met een lekker König biertje. De rondleiding door de brouwerij neemt zo’n 70 tot 80 minuten in beslag. Houd er rekening mee dat er de nodige trappen op en af gelopen moet worden. Daarna is er nog een proeverij en een snack. Het middagprogramma duurt tot 17.00 uur.


Hoe gaan we er naartoe?

Vertrek is per luxe touringcar uiterlijk om 09.00 uur vanaf NS station Elst (tussen Arnhem en Nijmegen). Er is een ruime parkeergarage bij het NS station in Elst welke gratis toegankelijk is. De aankomst in Oberhausen is rond 10.30 uur.

Om uiterlijk 13.15 uur vertrekken we naar König Brauerei.

De terugreis is uiterlijk om 17.00 uur waarna we rond 18.30 uur aankomen in Elst.


Is het dan afgelopen?

Organisator Hans Brits kan voor diegenen die willen bij terugkomst in Elst een etentje regelen bij De Vereniging in Elst, waar we na een excursie al vaker zijn geweest. Dat is op loopafstand van het station. Graag bij de aanmelding aangeven of je hiervan gebruik wilt maken.


Wat kost het?

De prijs voor deze dagexcursie zal uitkomen op ongeveer EUR 45,00 per persoon. De definitieve prijs kan pas vastgesteld worden zodra het definitieve aantal deelnemers bekend is.


Hoe meld ik mij aan?

Deze excursie is voor BAV-leden, maar zij kunnen wel een introducé meenemen.

Het maximum aantal deelnemers bedraagt 35 personen. Na 1 november 2019 kunnen er bij König Brauerei geen wijzigingen in aantal personen meer doorgegeven worden en worden de kosten van het brouwerijbezoek aan ons in rekening gebracht.


Wil je deelnemen aan deze excursie, meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Zeche Jacobi
Zeche Jacobi
Konig
Konig

bavOnline

 Dé vereniging voor bier- en verzamelliefhebbers!