BAV-beurs Oirsbeek

bavOnline

 Dé vereniging voor bier- en verzamelliefhebbers!  

25 april 2020: 73e BAV Bier- en

Verzamelaarsdag in Oirsbeek


Voor onze Voorjaarsbeurs van dit jaar zijn wij te gast in Zuid-Limburg en wel in het plaatsje Oirsbeek. Dit is dezelfde locatie als waar wij onze voorjaarsbeurs in 2007 hebben georganiseerd en om de hoek bij Bierbrouwerij Alfa in Schinnen/Thull.


Er is overigens gekozen voor de 4e zaterdag van april in plaats van de 3e zaterdag in verband met de Amstel Gold Race Toertocht die op 18 april, de 3e zaterdag van april, gehouden wordt in geheel Zuid-Limburg. Daar deze ook langs en door Schinnen en Oirsbeek komt leek het ons beter i.v.m. de verkeersdrukte en eventuele hotelovernachtingen voor de 4e zaterdag van april te kiezen.


Op dit moment zijn wij met wat Limburgse Bierbrouwerijen nog in gesprek over hun mogelijke aanwezigheid op de beurs en een eventueel beursgeschenk. In BAV-Journaal

no. 2 en via e-mail zullen jullie hierover t.z.t. nader over worden geïnformeerd.

BAV banner
BAV logo

Op deze mooie locatie hopen wij dan ook dit keer naast de ruil- en verzamelbeurs van talloze items, zoals glazen, etiketten, viltjes, kroonkurken, openers en vele andere artikelen, weer een aantal bierbrouwerijen met hun bierassortiment en verzamelartikelen te mogen begroeten. Wij verwachten weer naast de vele Nederlandse verzamelaars ook weer meerdere buitenlandse verzamelaars.


Locatie

De sporthal van Partycentrum De Oirsprong

In de Pollack 4

6438 GG  OIRSBEEK.


Routebeschrijving

Deze mooie, gezellige locatie is goed bereikbaar met de auto of met het openbaar vervoer.


Met de auto:

- Op de A76 tussen Geleen en Heerlen afrit 14, Schinnen;

- Onderaan de afrit linksaf richting Schinnen;

- Na het viaduct gelijk rechtsaf de Breinder;

- Bij T-spitsing rechtsaf de Stationsstraat;             

- Volgende T-splitsing rechtsaf de Dorpsstraat in, welke overgaat in de Altaarstraat;

- 5e straat links de Oirsbekerweg in en u ziet vanzelf het partycentrum aan de linkerkant verschijnen.


Met het openbaar vervoer:

Met de trein naar station Sittard, hier bus 40 richting Heerlen, uitstappen bij de halte Schinnen, Altaarstraat, en dan ongeveer 19 minuten lopen naar het partycentrum. Check www.9292.nl voor de reistijden.Programma

10.30 uur: Zaal open voor tafelhouders

11.00 uur: Aanvang van de 73e Internationale BAV Bier- en Verzamelaarsdag

11.30 uur: Officiële opening van de ruilbeurs

11.40 uur: Aanvang verkoop loterijloten

12.00 uur: Bekendmaking deelnemers aan de BAV-Bieretiketverkiezing 2020

13.00 uur: Veiling van allerlei brouwerijartikelen

16.00 uur: Rond deze tijd einde van de ruilbeurs


Entree

Als BAV-lid heb je gratis toegang tot de BAV Bier- en Verzamelaarsdag, als je je BAV-lidmaatschappas 2020 bij je hebt. De pas is te vinden op pagina 3 van BAV-Journaal no. 1 van dit jaar. Leden van bevriende buitenlandse verenigingen hebben ook op vertoon van hun lidmaatschapkaart of dergelijk gratis toegang. Niet-leden (dus ook vrienden en familie die helpen) en leden zonder lidmaatschappas betalen € 2,50 entree. Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen entree te betalen.


Tafelreservering

Leden kunnen een tafel huren voor € 5,00 en eventueel één extra tafel voor nogmaals € 5,00. Ditzelfde geldt voor leden van bevriende buitenlandse verenigingen. De tafelhuur moet bij entree van de zaal worden voldaan en indien mogelijk graag gepast betalen. Voor het reserveren van een ruiltafel kun je het formulier gebruiken dat hierboven onder de rode knop te vinden is. Het is dus niet mogelijk om telefonisch of schriftelijk te reserveren.


Binnen 5 werkdagen krijg je per e-mail een bevestiging van je tafel- of tafels-reservering(en). Het wordt op prijs gesteld als je deze bevestiging uitgeprint meeneemt als bewijs van je reservering! Het is alleen mogelijk persoonlijk een tafel te reserveren. Mocht je met een aantal verzamelaars bij elkaar willen zitten, geef dat dan duidelijk aan bij je reservering. Hier zal zoveel mogelijk rekening mee gehouden worden. 


Tafelhouders

Zoals gebruikelijk krijgen tafelhouders weer de gelegenheid om hun ruil- en verzamelartikelen eerder uit te stallen en alleen voor hen gaat de zaal om 10.30 uur open. Het is de bedoeling dat de tijd tot 11.00 uur wordt gebruikt voor het inrichten van de tafels en niet om te ruilen. Dus alleen tafelhouders mogen om 10.30 uur naar binnen. Je dient dan meteen de tafelhuur te betalen en je ontvangt een stempel, zodat je eventueel de zaal zonder problemen kan verlaten om nog meer ruilwaar uit de auto te halen. Om 11.00 uur mogen de overige leden en bezoekers naar binnen die geen tafel hebben gereserveerd.


Veiling

Voor de traditionele veiling kan iedereen artikelen inbrengen en indien mogelijk ons dit van te voren laten weten via ruilbeurs@bav.nl. Indien mogelijk graag met een afbeelding of foto erbij. We zullen deze dan hier op onze website plaatsen.


BAV-Veiling reglement

1. De te veilen artikelen moeten bij voorkeur voor de beurs worden aangemeld, zodat ze van te voren op onze website aangekondigd kunnen worden (met eventueel een foto). De artikelen moeten op zaterdag voor 11.15 uur worden ingeleverd bij de veilingtafel.

2. Bij het inleveren zal de veilbaarheid van het artikel worden beoordeeld. Het bestuur behoudt zich het recht voor artikelen te weigeren, om zo de veiling voor iedereen interessant te houden.

3. De minimale vraagprijs is € 1,00. Vervolgens gaat de vraagprijs met € 0,50 omhoog, vanaf € 10,00 gaat het met € 1,00 omhoog, vanaf € 20,00 gaat het met € 2,00 omhoog en vanaf € 50,00 gaat het met € 5,00 omhoog.

4. De veilingmeester sluit het bieden af met “eenmaal andermaal”. Een eenmaal afgesloten veiling kan niet meer worden heropend. Na het afsluiten moet de koper direct contant afrekenen.

5. De opbrengst van de veiling, kan na afloop van de veiling bij de penningmeester worden opgehaald, met inhouding van 10% (met een maximum van € 10,00). Niet geveilde kavels kunnen na afloop van de veiling kosteloos worden afgehaald bij de veilingstand.

6. Niet afgehaalde artikelen na de veiling worden eigendom van de vereniging.

7. In zaken waarin dit veilingreglement niet voorziet, beslist het bestuur van de BAV.


Ingebrachte veilingstukken

Op dit moment zijn er nog geen ingebrachte veilingstukken.


Oproep vrijwilligers

Het BAV-bestuur is op zoek naar leden (of meekomende familieleden/vrienden) die

tijdens onze beurzen af en toe een uurtje willen helpen. Het gaat hierbij niet om

sjouwen en tillen, maar om lichte werkzaamheden tijdens de beursuren.

Wil je ons helpen, laat het ons dan weten via ruilbeurs@bav.nl of via tel. 06-28210791.


Tot slot

Aan tafelhouders het verzoek de beurs niet voortijdig te verlaten, zodat wij tot het einde een

gezellige en volle ruilbeurs kunnen bieden. Ook aan degenen die wat later binnenkomen!


Voor vragen kun je contact opnemen via het e-mailadres ruilbeurs@bav.nl of via tel. 06-28210791.


Bekijk een terugblik van een vorige BAV Bier- en Verzamelaarsdag