bavOnline

 Dé vereniging voor bier- en verzamelliefhebbers!  

Programma 72e BAV Bier- en Verzamelaarsdag

zaterdag 21 september 2019 in Oss


Zoals jullie van ons gewend zijn zal dit jaar de najaarsbeurs gehouden worden in  Sportcentrum Rusheuvel te Oss. Dit jaar in samenwerking met de Muifel Brouwerij van Martin Ostendorf, die gevestigd is in Oss. Martin en de BAV hebben iets extra's voor de BAV-leden in petto. Alle BAV-leden krijgen een Muifel Beursbiertje aangeboden met een speciaal etiket dat door Martin Ostendorf en Jeroen Cuppen ontworpen gaat worden. Oplage zal minimaal zijn, dus best exclusief!


Op deze mooie locatie hopen wij dan ook dit keer, naast de ruil- en verzamelbeurs, een aantal bierbrouwerijen met hun bierassortiment en verzamelartikelen te mogen begroeten. En uiteraard zal er naast de vaste onderdelen zoals de BAV-Bieretiketverkiezing en de veiling, ook nu weer wegens groot succes een loterij met mooie en goede prijzen worden gehouden. Tevens verwachten wij naast de Nederlandse verzamelaars ook weer meerdere buitenlandse verzamelaars.

Locatie

Sportcentrum Rusheuvel

Rusheuvelstraat 5

5346 JH Oss


Dit sportcentrum beschikt over o.a. een mooie ruime zaal, voorzien van goede verlichting, een grote parkeerplaats, een prima catering en is daarbij ook nog goed bereikbaar, zowel met de auto als met openbaar vervoer.


Routebeschrijving

Met de auto:

Op de website van Sportcentrum Rusheuvel kun je een routebeschrijving vanuit alle richtingen invullen.

Rondom Sporthal Rusheuvel is er een ruime parkeergelegenheid.


Met het openbaar vervoer:

Vanaf NS station Oss is de buurtbus of streektaxi de beste en voordeligste reismanier naar Sportcentrum Rusheuvel..


Programma

10.30 uur: Zaal open voor tafelhouders

11.00 uur: Aanvang van de 72e Internationale BAV Bier- en Verzamelaarsdag

11.30 uur: Officiële opening van de ruilbeurs

12.00 uur: Bekendmaking van de winnaar van de BAV-etikettenverkiezing 2019

13.00 uur: Veiling van allerlei brouwerijartikelen

16.00 uur: Rond deze tijd einde van de ruilbeurs


Entree

Als BAV-lid heb je gratis toegang tot de BAV Bier- en Verzamelaarsdag, als je je

BAV-lidmaatschappas 2019 bij je hebt. De pas was te vinden in BAV-Journaal no. 1

van dit jaar. Leden van bevriende buitenlandse verenigingen hebben ook op vertoon

van hun lidmaatschapkaart of dergelijk gratis toegang. Niet-leden (dus ook vrienden

en familie die helpen) en leden zonder lidmaatschappas betalen € 2,50 entree.

Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen entree te betalen.


Tafelreservering

Leden kunnen een tafel huren voor € 5,00 en eventueel één extra tafel voor nogmaals € 5,00. Ditzelfde geldt voor leden van bevriende buitenlandse verenigingen. De tafelhuur moet bij entree van de zaal worden voldaan. Graag gepast betalen.

Voor het reserveren van een ruiltafel kun je het formulier op onze website gebruiken of een e-mail sturen aan ruilbeurs@bav.nl. Het is dus ook deze keer niet meer mogelijk om telefonisch of schriftelijk te reserveren!

Je krijgt een e-mail ter bevestiging. Wij verzoeken je om deze e-mail graag uitgeprint naar de beurs mee te nemen als bewijs van reservering. Mocht je binnen 5 dagen geen e-mail bevestiging ontvangen hebben, stuur dan een e-mail naar: ruilbeurs@bav.nl.

Mocht je met een aantal verzamelaars bij elkaar willen zitten, geef dat dan duidelijk aan bij je reservering. Er zal zoveel mogelijk rekening mee gehouden worden. Het is alleen mogelijk persoonlijk een tafel te reserveren.


Tafelhouders

Om de tafelhouders de gelegenheid te geven hun ruil- en verzamelartikelen uit te stallen, zal de zaal alléén voor tafelhouders om 10.30 uur open gaan. Het is de bedoeling dat de tijd tot 11.00 uur wordt gebruikt voor het inrichten van de tafels en niet om te ruilen. Dus alleen als je tafelhouder bent, kun je om 10.30 uur naar binnen. Je dient dan meteen het tafelgeld te betalen. Hierna krijg je een stempel die je in de gelegenheid stelt om de ruilwaar uit de auto te halen. Pas om 11.00 uur kunnen de mensen naar binnen die geen tafel hebben gereserveerd.


Veiling

Als je artikelen voor de veiling wenst in te brengen, dan kun je dat ook aan ons laten weten door een e-mail te sturen aan ruilbeurs@bav.nl. Indien mogelijk graag met een afbeelding of foto erbij. We zullen deze dan hier op onze website plaatsen. Niet afgehaalde artikelen na de veiling worden eigendom van de vereniging.


BAV-Veiling reglement

1. De te veilen artikelen moeten bij voorkeur voor de beurs worden aangemeld, zodat ze van te voren op onze website aangekondigd kunnen worden (met eventueel een foto). De artikelen moeten op zaterdag voor 11.00 uur worden ingeleverd bij de veilingkraam.

2. Bij het inleveren zal de veilbaarheid van het artikel worden beoordeeld. Het bestuur behoudt zich het recht voor artikelen te weigeren, om zo de veiling voor iedereen interessant te houden.

3. De minimale vraagprijs is € 1,00. Vervolgens gaat de vraagprijs met € 0,50 omhoog, vanaf € 10,00 gaat het met € 1 omhoog, vanaf € 20,00 gaat het met € 2 omhoog en vanaf € 50,00 gaat het met € 5 omhoog.

4. De veilingmeester sluit het bieden af met “eenmaal andermaal”. Een eenmaal afgesloten veiling kan niet meer worden heropend. Na het afsluiten moet de koper direct contant afrekenen.

5. De opbrengst van de veiling, kan na afloop van de veiling bij de penningmeester worden opgehaald, met inhouding van 10% (met een maximum van € 10,00). Niet geveilde kavels kunnen na afloop van de veiling kosteloos worden afgehaald bij de veilingstand.

6. Niet afgehaalde artikelen na de veiling worden eigendom van de vereniging.

7. In zaken waarin dit veilingreglement niet voorziet, beslist het bestuur van BAV.


Ingebrachte veilingstukken

Er zijn nog geen veilingstukken ingebracht.


Oproep vrijwilligers

Het BAV-bestuur is op zoek naar leden (of meekomende familieleden/vrienden) die tijdens onze beurzen af en toe een uurtje willen helpen. Het gaat hierbij niet om sjouwen en tillen, maar om lichte werkzaamheden tijdens de beursuren.

Wil je ons helpen, laat het ons dan weten via ruilbeurs@bav.nl.


Tot slot

Aan tafelhouders het verzoek de beurs niet voortijdig te verlaten, zodat wij tot het einde een

gezellige en volle ruilbeurs kunnen bieden. Ook aan degenen die wat later binnenkomen!


Voor vragen kun je contact opnemen via het e-mailadres ruilbeurs@bav.nl of het telefoonnummer

06-28210791.Muifel Brouwerij
BAV-beurs 21 september 2019 Oss
Muifel Brouwerij
BAV logo