Brouwerij De Oude Rijn

bav

 Dé vereniging voor bier- en verzamelliefhebbers!  

De brouwerij aan de Hazerswoudse Rijndijk is hard aan het werk geweest om de kwaliteit van de bieren nog verder te verbeteren. Na in 2015 de brouwerij CO2-neutraal te hebben gemaakt (brouwen op lichtenergie, koelen met slootwater en voor het resterende gedeelte bomen planten in het Bentwoud) was het in 2016 niet alleen de beurt aan een nieuwe koelcel, maar is er ook in november een nieuwe warmtekamer in de grote schuur in gebruik genomen, waar dag en nacht een temperatuur heerst van 20 graden Celsius.


In deze warmtekamer wordt niet alleen gebrouwen, maar het is ook opslagruimte voor alle mout en tevens de ruimte, waar alle bovengistende bieren onder deze continu temperatuur kunnen vergisten. Na de opstart voor de fles- en fustvergisting verhuizen de gevulde flessen en fusten direct naar de koelcel, waar lagering plaats heeft bij 4 graden Celsius.


Brouwer/eigenaar Bruno Langer zegt hiermee een kwaliteitsverbetering te hebben aangebracht en dit blijkt ook uit de nieuwe versie van de Bruno 9.5 tripel en het Bruno 8.2 winterbier, die ook volgens een nieuw recept een bijna zwarte, maar milde quadrupel is geworden van tegen de 10% ABV.


Brouwerij De Oude Rijn


Tekst en foto: Bruno Langer