bavOnline

Dé vereniging voor bier- en verzamelliefhebbers!

De eerste brouwerij is Huisbrouwerij Sint Canarus of wel de grootste, schoonste en beste brouwerij van Gottem en omstreken (er is er natuurlijk maar één) maar ook de kleinste en gezelligste brouwerij van België.

 

Het vlaggenschip van Sint Canarus is de Sint Canarus Tripel. Naast de tripel is er nog het bruine pottenbakkersbier genaamd Potteloereke, de superieure Père Canard en de illustere Maegt van Gottem. Alleen al bij het horen van deze namen krijg je er al zin in.

 

Tekst en uitleg over deze bieren kregen wij van Dr. Canarus in hoogst eigen persoon. Wij kregen in het proeflokaal 2 verschillende bieren te proeven naar eigen keuze. Aansluitend werd er in het proeflokaal een lunch verzorgd in buffetvorm (boterhammekes met paté, kaas en hespe).

 

Vervolgens vertrokken wij met de bus naar Melle bij Gent waar wij ontvangen werden bij Brouwerij Huighe, bekend van de bieren met de roze olifant of wel Delirium Tremens. Hier kregen wij een rondleiding door de brouwerij en het museum. Een proeverij van diverse bieren maakte natuurlijk ook onderdeel uit van het programma.

 

Excursie naar Huisbrouwerij Sint Canarus en naar Brouwerij Huighe (18 mei 2016)