bavOnline

Dé vereniging voor bier- en verzamelliefhebbers!

28 april 2018: 69e BAV Bier- en Verzamelaarsdag in Sporthal De Willisstee te Wilnis

 

Zoals reeds vermeld in BAV-Journaal nummer 6 van 2017 zal onze voorjaarsbeurs dit keer niet worden gehouden op de derde zaterdag van april, maar op de laatste zaterdag van april. Wij wilden graag in de Gooi- en Vechtstreek onze voorjaarsbeursbeurs houden, maar ondanks dat we er vroeg bij waren, waren er al heel veel locaties bezet op onze vaste zaterdag. Zodoende zal de voorjaarsbeurs gehouden worden op zaterdag 28 april in Dorpscentrum en Sporthal de Willisstee aan de Pieter Joostenlaan 24 te Wilnis.

 

Tevens zal de aanvangstijd van de beurs worden gewijzigd naar 10.30 uur voor de tafelhouders (was 09.30 uur) en de openingstijd voor bezoekers naar 11.00 uur (was 10.00 uur). Deze proef zal waarschijnlijk blijvend zijn om de vrijwilligers wat meer tijd te geven om naar de beurslocatie af te reizen en de zaal op te bouwen. Ook denken wij dat dit latere tijdstip beter geschikt is voor onze leden die uit het hele land komen!

BAV-beurs Wilnis

Op deze mooie locatie hopen wij dan ook dit keer naast de ruil- en verzamelbeurs van talloze items, zoals glazen, etiketten, viltjes, kroonkurken, openers en vele andere artikelen, weer een aantal bierbrouwerijen met hun bierassortiment en verzamelartikelen te mogen begroeten. Ook voor deze beurs proberen wij weer een brouwerij te vinden die zijn medewerking wil verlenen aan een beursgeschenk, in wat voor vorm dan ook! En we hebben dit keer ook weer een loterij met mooie prijzen! Tevens verwachten wij naast de Nederlandse verzamelaars ook weer meerdere buitenlandse verzamelaars.

 

Locatie

Sporthal De Willisstee

Pieter Joostenlaan 24

3648 XR Wilnis

 

Routebeschrijving

Deze mooie, gezellige locatie is goed bereikbaar met de auto of met het openbaar vervoer.

 

Met de auto:

Vanaf A2 neem afslag 4 > N201 richting Vinkeveen/Uithoorn. Bij het eerste stoplicht linksaf richting Wilnis. In Wilnis op de rotonde rechtsaf Pastoor Kannelaan. Na 300 m linksaf, Pieter Joostenlaan.

 

Met het openbaar vervoer:

Vanaf NS station Breukelen neem lijn 130 > bushalte Herenweg..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programma

10.30 uur: Zaal open voor tafelhouders (LET OP! EEN UUR LATER DAN GEWEND!)

11.00 uur: Aanvang van de 69e Internationale BAV Bier- en Verzamelaarsdag (LET OP! EEN UUR LATER DAN GEWEND!)

11.30 uur: Officiële opening van de ruilbeurs

12.00 uur: Bekendmaking deelnemers aan de BAV-etikettenverkiezing 2018

Op een nader te bepalen tijdstip: Veiling van (inter)nationale brouwerijartikelen

16.00 uur: Rond deze tijd einde van de ruilbeurs

 

Entree

Als BAV-lid heb je gratis toegang tot de BAV Bier- en Verzamelaarsdag, als je je BAV-lidmaatschappas 2018 bij je hebt. De pas is te vinden in BAV-Journaal no. 1 van dit jaar. Leden van bevriende buitenlandse verenigingen hebben ook op vertoon van hun lidmaatschapkaart of dergelijk gratis toegang. Niet-leden (dus ook vrienden en familie die helpen) en leden zonder lidmaatschappas betalen € 2,50 entree. Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen entree te betalen.

 

Tafelreservering

Leden kunnen een tafel huren voor € 5,00 en eventueel één extra tafel voor nogmaals € 5,00. Ditzelfde geldt voor leden van bevriende buitenlandse verenigingen. De tafelhuur moet bij entree van de zaal worden voldaan. Graag gepast betalen.

Voor het reserveren van een ruiltafel kun je het formulier op onze website gebruiken of een e-mail sturen aan ruilbeurs@bav.nl. Het is dus ook deze keer niet meer mogelijk om telefonisch of schriftelijk te reserveren!

Je krijgt een e-mail ter bevestiging. Wij verzoeken je om deze e-mail graag uitgeprint naar de beurs mee te nemen als bewijs van reservering. Mocht je binnen 5 dagen geen e-mail bevestiging ontvangen hebben, stuur dan een e-mail naar: ruilbeurs@bav.nl.

Mocht je met een aantal verzamelaars bij elkaar willen zitten, geef dat dan duidelijk aan bij je reservering. Er zal zoveel mogelijk rekening mee gehouden worden. Het is alleen mogelijk persoonlijk een tafel te reserveren.

 

Tafelhouders

Om de tafelhouders de gelegenheid te geven hun ruil- en verzamelartikelen uit te stallen, zal de zaal alléén voor tafelhouders om 10.30 uur open gaan. Het is de bedoeling dat de tijd tot 11.00 uur wordt gebruikt voor het inrichten van de tafels en niet om te ruilen. Dus alleen als je tafelhouder bent, kun je om 10.30 uur naar binnen. Je dient dan meteen het tafelgeld te betalen. Hierna krijg je een stempel die je in de gelegenheid stelt om de ruilwaar uit de auto te halen. Pas om 11.00 uur kunnen de mensen naar binnen die geen tafel hebben gereserveerd.

 

Veiling

Als je artikelen voor de veiling wenst in te brengen, dan kun je dat ook aan ons laten weten door een e-mail te sturen aan ruilbeurs@bav.nl. Indien mogelijk graag met een afbeelding of foto erbij. We zullen deze dan hier op onze website plaatsen. Niet afgehaalde artikelen na de veiling worden eigendom van de vereniging.

 

BAV-Veiling reglement

1. De te veilen artikelen moeten bij voorkeur voor de beurs worden aangemeld, zodat ze van te voren op onze website aangekondigd kunnen worden (met eventueel een foto). De artikelen moeten op zaterdag voor 11.00 uur worden ingeleverd bij de veilingkraam.

2. Bij het inleveren zal de veilbaarheid van het artikel worden beoordeeld. Het bestuur behoudt zich het recht voor artikelen te weigeren, om zo de veiling voor iedereen interessant te houden.

3. De minimale vraagprijs is € 1,00. Vervolgens gaat de vraagprijs met € 0,50 omhoog, vanaf € 10,00 gaat het met € 1 omhoog, vanaf € 20,00 gaat het met € 2 omhoog en vanaf € 50,00 gaat het met € 5 omhoog.

4. De veilingmeester sluit het bieden af met “eenmaal andermaal”. Een eenmaal afgesloten veiling kan niet meer worden heropend. Na het afsluiten moet de koper direct contant afrekenen.

5. De opbrengst van de veiling, kan na afloop van de veiling bij de penningmeester worden opgehaald, met inhouding van 10% (met een maximum van € 10,00). Niet geveilde kavels kunnen na afloop van de veiling kosteloos worden afgehaald bij de veilingstand.

6. Niet afgehaalde artikelen na de veiling worden eigendom van de vereniging.

7. In zaken waarin dit veilingreglement niet voorziet, beslist het bestuur van BAV.

 

Ingebrachte veilingstukken

Op dit moment zijn er nog geen ingebrachte veilingstukken.

 

Oproep vrijwilligers

Het BAV-bestuur is op zoek naar leden (of meekomende familieleden/vrienden) die tijdens onze beurzen af en toe een uurtje willen helpen. Het gaat hierbij niet om sjouwen en tillen, maar om lichte werkzaamheden tijdens de beursuren.

Wil je ons helpen, laat het ons dan weten via ruilbeurs@bav.nl.

 

Tot slot

Aan tafelhouders het verzoek de beurs niet voortijdig te verlaten, zodat wij tot het einde een

gezellige en volle ruilbeurs kunnen bieden. Ook aan degenen die wat later binnenkomen!

 

Voor vragen kun je contact opnemen via het e-mailadres ruilbeurs@bav.nl.

 

Bekijk een terugblik van een vorige BAV Bier- en Verzamelaarsdag

 

 

 

BAV banner
BAV logo
Sporthal De Willisstee in Wilnis